Boende

Boende

Marina Hamnsundets boende Erikalund och Kalles finns att boka på AIRBNB

Erikalund
Kalles
Bastukleven
Glasbergsboden

ERIKALUND

Erikalund är det äldsta av Marina Hamnsundets hus. Huset är uppfört av Lotsen Johan Fellman och hans fru Erika på 1870-talet. Erikalund har renoverats i repriser under årens gång men den genuina skärgårdskänslan är bevarad. Det finns 2 sovrum för 4 personer med kakelugn som ger en behaglig värme, toalett och kök.

På gården finns Lillstugan med den karaktäristiska bäcken ”Rännilen” som rinner under huset. Lillstugan har 1 sovrum för 2 personer med vedspis och kök i genuin allmogestil med vedspis.


KALLES

Kalles är en enplansvilla byggt på 70-talet och är det störta huset i Hamnsundet.

Huset ligger på en höjd med fantastisk utsikt över Hamnsundet och Saltviks skärgård.

Villan är nyrenoverat med en öppen planlösning för kök och vardagsrum med 2 sovrum för 4 personer, wc med dusch och tvättmaskin samt bastu med gillestuga. I gillestugan finns möjlighet till 2 extra bäddplats.


GLASBERGSBODEN

Österören är en ö som ligger i Boxö arkipelagen och är omgiven av Boxö naturreservat. På öns högsta punkt Glasberget står Glasbergsboden.

Glasbergsboden är en traditionell skärgårdsbod med en dubbelsäng för 2 personer och ett litet pentry. Vid önskemål ligger en bastuflotte uppankrad i den fisk och fågelrika viken nedan för stugan för ett uppfriskande bastubad och dopp i vikens klara vatten.

BASTUKLEVEN

Bastukleven är en liten stuga i skogsbrynet för två personer i Hamnsundets skärgårdsidyll 150 meter från stranden i ”simple living” stil.
Stugan har ingen sjöutsikt utan här bor du i stuga mitt bland traditionellt rödmålade hus, båthus, strandbodar och allmoge träbåtar med Fiske och gästhamnens utecafé som närmsta granne.

Stugan är nyrenoverat med en öppen planlösning för kök och vardagsrum med 1 sovrum för 2 personer, dusch och ett utedass.

Hamnsundsvägen 904,
22430 Saltvik
Åland, Finland

info@marinahamnsundet.ax
+358 40 7231 184