”Låt oss bara njuta” -kajaktur i Norrhavet

”Låt oss bara njuta” -kajaktur i Norrhavet

Två dagars självguidad kajakupplevelse i Norra Ålands skärgård för två personer 

Marina Hamnsundets själv-guidade kajaktur är en fantastisk naturupplevelse i Ålands norra skärgård. Här rör ni er ibland röda granitklippor ut mot Norrhavets mest öppna och karga skärgård, bland låga skär med ett rikt fågelliv, bland Stormskärs Majas öar och i det natursköna Boxö naturreservats skärgård.  
Turen inkluderar övernattning i en mysig traditionell skärgårdsbod eller i ett glampingtält med en bekväm dubbelsäng mitt i Boxö Naturreservat. Vid stranden finns bastun för ett uppfriskande bastubad och dopp i vikens klara vatten. 

På den själv-guidade kajakturen hjälper vi er att planera rutten utifrån era erfarenheter, rådande väderförhållanden och vad som ni är mest intresserad av att uppleva.  

Av säkerhetsskäl förutsätter vi att minst en person i gruppen har kunskaper och erfarenhet av att paddla kajak i öppnare vatten. 

Dag 1

Hamnsundet är platsen där turen startar. Vi hämtar upp er från hotellet, ert boende eller färjeterminalen på överenskommen tid för transport till Hamnsundet, men det går också bra att på egen hand ta sig till Hamnsundet. 

Vi går tillsammans igenom skärgårdskartan som visar er platser värda att besöka och den utrustningen som vi tillhandahåller för er som packas ned i kajaken tillsammans med dagens lunchlåda. Har ni övrig packning så tar vi hand om den enligt överenskommelse. 

Innan avfärd beställer ni kvällens middagsmat och följande dags frukost och lunch. Middagen levereras till boendet när ni är tillbaka efter den första dagens upplevelse. 

Sedan glider ni ut på det glittrande vattnet i Norra Ålands skärgård.  
Vid dagens slut ankommer ni till Boxö och där väntar bastun och en nybäddad skön säng i Glasbergstugan eller om ni valt ett av våra Glampingtält.   

Dag 2

När morgonsolen stigit upp ur havet och ni avnjutit morgonfrukosten, som vi levererat till ön med dagens lunchlåda, är det bara att glida ut i viken på dagens kajaktur och finna nya fantastiska platser att utforska i skärgården.  

Ni kan också välja att göra en ö-vandring i Boxö Naturreservat och utforska Boxö-grottan, Boxö befästningsruiner från första världskriget och njuta av utsikten från Rövarberget ut över Norrhavet. 

Vid dagens slut ankommer ni till Hamnsundet och vi tar hand om kajaken med utrustning.  Enligt överenskommelse tar vi er tillbaka till ert boende eller annan plats ni bestämmer. 
Extra dygn kan bokas enligt överenskommelse separat.

I paketet ingår: 

 • Lunch och middag dag 1 
 • Frukost och lunch dag 2 
 • Kajakpaket (Kajak, sittbrunnskapell, pump , flytväst och paddel) 
 • Karta och kompass över området
 • Vattendunkar

Egen utrustning: 

 • Kläder att paddla i (vanliga träningskläder fungerar bra, ej jeans eller bomull)
 • Minst ett helt, vattentätt packat, ombyte
 • Underställ om du känner dig frusen 
 • Badkläder och handduk och toalett-kit 
 • Vind/vattentät jacka 
 • Vattentåliga skor (gärna några lite mindre och smidiga då det kan kännas trångt i kajaken) 
 • Keps, solglasögon, solkräm 
 • Vattenflaska och termos 
 • Varma kläder till kvällen 
 • Vattentäta påsar att packa kläderna i (plastpåse fungerar ofta bra) 

Gruppstorlek: 2 till 4 personer 

Plats: Norra Ålands skärgård. Upphämtning från avtalad plats och tid för transport till Hamnsundet och tillbaka till avtalad plats efter turen. 

När: juni – augusti 

Pris: 1 person: 320 €  

2 personer: 450 € 

Till priset tillkommer avgift för transporten till och från Hamnsundet enligt överenskommelse. 

Bokning: via e-post info@marinahamnsundet.ax eller tel: +358-(0)407231184

Hamnsundsvägen 904,
22430 Saltvik
Åland, Finland

info@marinahamnsundet.ax
+358 40 7231 184